WRTC in 2026 in Verenigd Koninkrijk

WRTCMet het einde van de succesvolle (ondanks vele uitdagingen) WRTC2022 in Italië zal het volgende World Radio Teamsport Championship The Olympics of Ham Radio in 2026 plaatsvinden in het zuidoosten van Engeland.

Om de 4 jaar, net als de Olympische Spelen, verhuist het World Radio Sport Team Championship, bekend als WRTC, zichzelf naar een nieuw gastland. WRTC is een radiowedstrijd, ontworpen om een platform te bieden aan goed presterende hamradio-deelnemers om te concurreren op een gelijk speelveld in dezelfde geografische regio met identieke antennes, uitgangsvermogen en andere bedrijfsomstandigheden. Elk team heeft zich gedurende een aanzienlijke periode moeten kwalificeren door deel te nemen aan en buitengewoon goed te scoren in een verzameling HF-radio contesten van oktober 2023 tot maart 2025. In juli 2026 zullen 50 kwalificerende teams, bestaande uit 100 operators, van over de hele wereld naar het VK komen en zullen hun thuisland vertegenwoordigen, in de stijl van de Olympische Spelen. Elk team van twee personen krijgt een scheidsrechter toegewezen, waarvoor een aanmeldingsprocedure zal zijn. Het team kiest hun operatielocatie, hun scheidsrechter en roepnaam en dan gaan ze allemaal op pad om de 24-uurs IARU 2026-wedstrijd uit te voeren. We zullen live scoreborden beschikbaar hebben die zullen bijdragen aan de spanning van deze contest.

Voor meer details zie de website: https://www.wrtc2026.org/