23cm band in het vizier bij overheden

SchoteltjeDe voorzitter van IARU Region 1 Spectrum Affairs, Barry Lewis G4SJH, brengt verslag uit van de vergadering van de ITU-R-werkgroep 4C (WP4C) die plaatsvond van 15-19 februari, waarin de toewijzing van amateurradio op 1240-1300 MHz besproken werd.

Op de IARU Regio 1-site schrijft hij:

Tijdens de week van 15–19 februari werden de voorbereidende werkzaamheden voor WRC-23-agendapunt 9.1b voortgezet in ITU-R-werkgroep 4C (WP4C). Het WRC-agendapunt heeft de aanzet gegeven tot technische onderzoeken naar het naast elkaar bestaan ​​van de radionavigatiesatellietdienst (RNSS) en de amateurdiensten in de 23cm-band. Zoals gewoonlijk nam de IARU deel aan de bijeenkomst en leverde waardevolle informatie over amateuractiviteiten in deze belangrijke microgolfband. Deze informatie is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de amateurdiensten realistisch worden weergegeven in de onderzoeken terwijl deze uitgevoerd worden.

Het blijft van vitaal belang dat nationale amateurgemeenschappen hun opvattingen over het belang van deze band op een geconsolideerde en consistente manier aan hun nationale toezichthouders presenteren.

Om hierbij te helpen, ontwikkelt de IARU-R1 ondersteunend materiaal waarnaar de aangesloten verenigingen kunnen verwijzen wanneer ze het onderwerp bespreken met hun nationale toezichthouder.

Het werk aan dit onderwerp zal het hele jaar en de komende jaren doorgaan, zowel bij ITU-R als bij de regionale telecommunicatieorganisaties, en de IARU zet zich in om ervoor te zorgen dat elke organisatie de amateurpositie op deze belangrijke microgolfband begrijpt.

3GHz zijn we al kwijt, hopelijk raken we deze interessante band niet ook nog eens kwijt aan de bandbreedtehonger van de commercie.