Reddit gaat grotendeel op zwart

Reddit
Door stevige protesten gaat de nieuwssite Reddit binnenkort voor een groot deel op zwart. Reddit heeft o.a. een actieve amateurradiogemeenschap.

De aanleiding is het plan van het management om flink geld te gaan vragen voor het gebruik van de API van Reddit. (Een API is een Application Programming Interface: een set regels die het voor applicatie ontwikkelaars mogelijk maakt om informatie uit systemen te halen of dat juist aan te leveren, denk b.v. aan het leveren van APRS data aan aprs.fi)

Door deze plannen zouden app ontwikkelaars zoals van b.v. de populaire IOS app Apollo ineens miljoenen moeten gaan betalen voor gebruik van de API, terwijl het platform nota bene door vrijwilligers gerund wordt. Het management wordt dan ook verweten dit alleen maar te doen om het bedrijf in de boeken meer waard te maken om zo een beursgang meer op te laten brengen.

Diverse onderdelen van Reddit gaan (of zijn al) “private” waardoor ze niet meer te lezen zijn. Sommige tijdelijk, maar er zijn er ook die al aangekondigd hebben permanent Private te blijven.

Vooralsnog lijkt het management niet te zwichten voor de acties.