EcoClassic lampen

HalogeenlampAls een alternatief voor de verdwenen gloeilamp verkoopt Philips al geruime tijd de EcoClassic halogeenlampen. Inmiddels is de lijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Het gaat hier om halogeenlampen in klassieke lampvorm met E27 of E14 fitting. Omdat er geen sprake is van ongewenste RF is deze lamp uitermate geschikt voor gebruik in de shack. 
 
 
 

Lees “EcoClassic lampen” verder

Indiase vissers eisen gratis amateurradio en GPS

Een of andere schuitDe Indiase krant Deccan Chronicle meldt dat de traditionele vissers het recht eisen op het gebruik van amateur radio, en wel door middel van gratis amateur apparatuur en GPS. Dit als communicatienetwerk voor hun veiligheid als ze op zee aan het werk zijn.

 

 

Lees “Indiase vissers eisen gratis amateurradio en GPS” verder

ARRL assisteert bij oplossen RFI probleem

aardlekschakelaarHet ARRL lab heeft in samenwerking met een fabrikant van Arc Fault Circuit Interrupters (AFCI) klachten opgelost waarbij sommige modellen onderbrekers spontaan uitschakelden als er HF van een amateurradio in de buurt was. Net als de veel bekendere Ground Fault Circuit Interrupter (GFCI, wat wij een aardlekschakelaar noemen), is een AFCI een beveiligingsapparaat.

 

Lees “ARRL assisteert bij oplossen RFI probleem” verder

Spaarlampen storen mobiel telefoonverkeer

AntennemastHet Amerikaanse AT, FCC, heeft een officieel schrijven doen uitgaan betreffende Incidental Radiators (incidentele stralingsbronnen). Het betreft hier Ronald Bethany van de Perfect Cuts kapsalon in San Antonio, Texas, die beschuldigd wordt voor het in bezit hebben van apparatuur die storing veroorzaakt in een steunpunt voor mobiele telefonie.

 

Lees “Spaarlampen storen mobiel telefoonverkeer” verder