Kathrein toont antennes voor 700 MHz en small cell in straat

Hoop antennes he!Kathrein heeft antennes ontwikkeld voor het 700 MHz spectrum dat de komende jaren beschikbaar komt voor LTE. De Duitse fabrikant van antennesystemen is een belangrijke partner voor Ericsson. Op het Mobile World Congress (MWC) toonden Ericsson en Kathrein een preproductiesysteem van een XPol Base Station Antenne met acht poorten en vier antennes.

 

Lees “Kathrein toont antennes voor 700 MHz en small cell in straat” verder

FRS frequenties

rijkslogoVorige week schreef ik over een wetswijziging die ik in de Staatscourant gezien had, en die betrekking had op een aantal vergunningsvrije frequenties. Daarin werden de FRS (Family Radio Service) frequenties vermeld; de Amerikaanse tegenhanger van onze PMR band. Kort daarna werd ik er door twee amateurs op gewezen dat dit vermoedelijk alleen gold voor onze overzese gebiedsdelen.

 

 

Lees “FRS frequenties” verder

China zet meer dan 9000 mensen uit huis voor antenne

Zukke grote schotels jonguh!China zal bijna 10.000 mensen uit hun woning zetten voor de goede werking van de grootste radiotelescoop ter wereld, een enorm gevaarte dat onder meer op zoek moet gaan naar buitenaards leven. Dat hebben de staatsmedia dinsdag gemeld.

 

 

Lees “China zet meer dan 9000 mensen uit huis voor antenne” verder

Vergunningsvrije frequenties

rijkslogoBeroepsmatig worstel ik mijzelf dagelijks door de nieuwe wetgeving in de Staatscourant; de reden dat RAZ als eerste melding wist te maken van het vrijkomen van de 5MHz band. Doorgaans saaie kost, maar vandaag zat er weer eens een interessante tussen: de Regeling van de Minister van Economische Zaken van 12 februari 2016, nr. WJZ/15182455, houdende de aanwijzing van categorieën radio-elektrische zend- en ontvanginrichtingen waarvoor een machtiging niet is vereist en de aanwijzing van de frequenties waar de aangewezen categorieën zendinrichtingen gebruik van mogen maken (Regeling vrijstelling telecommunicatiemachtiging BES 2016).

 

Lees “Vergunningsvrije frequenties” verder