Nieuwe smart-tv’s ondersteunen ‘vingerbediening’

Mini samsungDe serie smart-tv's die Samsung in 2014 gaat uitbrengen krijgt ondersteuning voor bediening met de vingers. De besturing via beweging is daar in huidige tv's nog niet nauwkeurig genoeg voor, maar in de nieuwe modellen zal dat wel het geval zijn.

 

Lees “Nieuwe smart-tv’s ondersteunen ‘vingerbediening’” verder

Resultaten Afrikaans 60m onderzoek

5MHzDe Zuid-Afrikaanse amateurvereniging SARL heeft twee 5 MHz test frequenties gekocht van ICASA (het Zuid-Afrikaanse AT). Deze frequenties zijn bedoeld voor experimentele- en onderzoeksdoeleinden. Eén van de frequenties is toegewezen voor tweeweg communicatie (5.260 MHz) en de frequentie 5.250 MHz wordt gebruikt voor baken uitzendingen voor het onderzoek aan de propagatie. Ionogrammen uit het Zuid-Afrikaanse ionosonde netwerk zijn vervolgens gebruikt om een analyse te maken van de korte-afstandspropagatie op deze frequenties, in het bijzonder ten behoeve van near vertical incidence toepassingen.

 

Lees “Resultaten Afrikaans 60m onderzoek” verder

Galileo maakt geslaagde ‘lucht’-positiebepaling

galileominiHet Europese navigatiesysteem Galileo heeft zijn eerste succesvolle positiebepaling van een object in de lucht gemaakt. Het systeem kon al de positie op de grond bepalen, maar nu is in het Nederlandse luchtruim een test voor de hoogte gehouden.

 

Lees “Galileo maakt geslaagde ‘lucht’-positiebepaling” verder

Het mysterie van de antennes op de Amerikaanse ambassade

spionMinister Plasterk heeft toegezegd dat hij opheldering zal vragen over de precieze functie van de antennes op het dak van de Amerikaanse ambassade in het centrum van Den Haag. De VS zou zijn ambassades in een aantal Europese landen voor afluisterdoeleinden hebben ingezet.

 

Lees “Het mysterie van de antennes op de Amerikaanse ambassade” verder