Engelsen woest om sensatieprogramma

channel-5-logoHet is tegenwoordig de goedkoopste manier van avondvullende televisie maken: Neem de ellende van een ander, giet er een empathisch sausje overheen om te voorkomen dat je als sensatiezoeker wordt neergezet, en hop, weer een avond vol. Dubbeltje op zijn kant, mijn vrouw jouw vrouw, help mijn man is klusser (of heeft een hobby, nou en?), Samantha en Michael Enkeltje Torremolinos, Get the Fuck out of my house, etc. etc. en heel Tokkie-Nederland heeft weer een avond brood en spelen. Maar vervelender wordt het als de waarheid geweld wordt aangedaan.

 

Lees “Engelsen woest om sensatieprogramma” verder

Transatlantisch contact niet waar

RuisbultDe eerder gemelde transatlantische 2 meter verbinding tussen PY1MHZ in Brazilië en V51PJ in Namibië blijkt een vals alarm te zijn, gebaseerd op een incorrecte interpretatie van scherm afdrukken van de verbinding — mogelijk als gevolg van een nog niet vrijgegeven versie van de WSJT-X protocol QRA64 mode.

 

 

Lees “Transatlantisch contact niet waar” verder

Amateur netwerk redt zeilers

sinking-boat%20%289%29%5B2%5DOp 28 september om ongeveer 0300 UTC, ontving Charles Houlihan, KD6SPJ, die een onderdeel vormt van het Pacific Seafarer’s netwerk, op 14.300MHz een oproep voor assistentie van de kapitein van het zeilschip(SV) Rafiki. De kapitein meldde dat de SV Rafiki, een 12-meter lange zeilboot, water maakte.

 

 

Lees “Amateur netwerk redt zeilers” verder